Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Cluj a anuntat, luni, ca a finalizat cercetarile privind modul în care firma americana Bechtel a trecut la notificarile privind concediera colectiva a angajatilor, concluzia fiind ca pocedura nu respecta Codul Muncii, transmite corespondentul NewsIn.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a anunţat, luni, că a finalizat cercetările privind modul în care firma americană Bechtel a trecut la notificările privind concediera colectivă a angajaţilor, concluzia fiind că pocedura nu respectă Codul Muncii.

Directorul coordonator al ITM Cluj, Emilian Rosca, a declarat, in cadrul unui briefing de presa de luni, ca ilegalitatea procedurii poate atrage dupa sine pierderea unor procese de catre Bechtel, in favoarea angajatilor concediati.

"Procedura consultarii prevazuta de art. 69 Codul Muncii respectiv art. 5 din Legea 467/2006 nu a fost respectata din punct de vedere al modului in care s-a desfasurat si informatiilor prezentate, precum si a lipsei de concluzii care ar trebui sa emane dintr-un document comun incheiat in momentul si la locul discutiilor si semnat de ambele parti. Prin urmare, in baza constatarilor ITM Cluj, concedierea colectiva initiata de SC Bechtel SRL nu a respectat procedura impusa de lege, aceasta continand vicii care pot atrage anularea ei de catre instantele de judecata", a afirmat Rosca.

Retail jobs

Despre autor:

Citeste articolul integral pe Bloombiz.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.