Aproximativ 500 de persoane din Romania si din strainatate isi doresc sa lucreze ca voluntari in programul "Voluntar de Profesie", lansat anul acesta de Fundatia Vodafone Romania.

Aproximativ 500 de persoane din Romania si strainatate isi doresc sa lucreze ca voluntari in programul „Voluntar de Profesie”, lansat anul acesta de Fundatia Vodafone Romania.

Prin programul „Voluntar de Profesie”, 8 persoane au sansa de a lucra in perioada septembrie - decembrie 2010, in proiecte dezvoltate de ONG-uri din Romania in domeniile sanatatii, educatiei, prevenirii abandonului familial, programe pentru copii si varstnici. Fundatia Vodafone Romania asigura salariile curente ale voluntarilor si cheltuielile administrative, pe toata durata programului. Fiecare voluntar va primi un salariu egal cu ultimul sau salariu obtinut pana la inceperea programului „Voluntar de Profesie”.

„Activitatea de voluntariat incepe sa prinda radacini in Romania. Ma bucur sa vad ca sunt din ce in ce mai multi romani care isi doresc sa lucreze ca voluntari in diferite organizatii non profit din tara. Profesori, doctori, ingineri, jurnalisti, actori, studenti s-au inscris in programul Voluntar de Profesie, lansat de Fundatia Vodafone din dorinta de a trai o experienta care sa le schimbe prioritatile in viata. Vom continua sa incurajam programele de voluntariat pe care Fundatia Vodafone le desfasoara cu concecventa, de multi ani”, a spus Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania.

Retail jobs

Din cei 484 de candidati inscrisi in program, Board-ul Fundatiei Vodafone a selectat 21 de persoane care vor intra in etapa finala, cea a interviurilor. Finalistii cu varste cuprinse intre 22 si 58 de ani sunt din Bacau, Baia Marea, Braila, Bucuresti, Craiova, Curtea de Arges, Pitesti si Timisoara si au profesii diverse: jurnalist, medic, profesor, asistent medical, programator, economist, producator TV, etc. Dintre organizatiile non profit pentru care au optat se regasesc Habitat for Humanity, Fundatia Motivation Romania, Fundatia Sfantul Stelian, SOS Satele Copiilor, Asociatia Nationala a Surzilor din Romania, Fundatia Chance for Life, etc.

Lista completa a celor 21 de candidati selectati pentru etapa finala este disponibila online, pe www.fundatia-vodafone.ro/voluntardeprofesie unde poate fi consultat si regulamentul programului. Dupa etapa de interviuri vor fi anuntati cei 5 voluntari selectati de catre Board-ul Fundatiei Vodafone, al 6-lea fiind desemnat in urma votului public, pe site-ul www.fundatia-vodafone.ro/voluntardeprofesie. Doua locuri sunt disponibile pentru angajatii Vodafone Romania.

Citeste si:
Orange montează un cablu submarin transatlantic ce va lega SUA,...
Orange instalează un cablu...

„Voluntar de profesie” este un program lansat in anul 2002 de catre Fundatia Vodafone la nivel mondial. Pana astazi, peste 700 de voluntari s-au implicat in proiecte dezvoltate de ONG-uri din toata lumea. In prezent, programul se desfasoara in 14 tari. Fundatia Vodafone Romania a lansat acest program in mai 2010.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Evz.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.