GTS Central Europe (GTS) anunta astazi ca a ajuns la un acord de preluare a Interware Zrt., un lider in furnizarea de servicii de DataCenter pe piata din Ungaria. Acordul trebuie avizat de Oficiul Concurentei din Ungaria si va fi finalizat pana la sfarsitul trimestrului trei, 2010. Detaliile financiare ale acordului nu au fost dezvaluite. Interware este un operator alternativ pe piata din Ungaria, care pozitioneaza in segmentul
companiilor comerciale solutii de hosting, colocare, internet si servicii de voce fixa. Compania opereaza doua DataCenter-e in Budapesta, cu o suprafata neta totala de 1075 metri patrati si gazduieste un numar de 3300 servere ale clientilor, companii active in domenii ca manufacturier, sectorul public, media, ITC.

Acordul semnat cu Interware urmeaza recentei achizitii de pe piata romaneasca a operatorului de telecomunicatii Datek si este perfect aliniata strategiei GTS de a deveni partenerul preferat in regiunea Central si Est Europeana, pentru furnizarea de servicii integrate de telecomunicatii destinate operatorilor si corporatiilor. Achizitia Interware pozitioneaza GTS ca unul dintre operatorii cheie pe piata ungara de servicii de colocare si hosting. Impreuna cu DataCenter-ul pe care deja il detine in Budaors, GTS va oferi clientilor un total de 1490 metri patrati spatiu de colocare in DataCenter care poate satisface cele mai sofisticate cerinte de calitate.

Retail jobs

Tinand cont de cererea tot mai mare de servicii de colocare din regiunea Central si Est Europeana, GTS isi anunta in luna martie 2010 planurile de expansiune a infrastructurii sale de DataCenter-e. In acest moment, compania detine si opereaza sapte DataCenter-e in Cehia, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria si pune la dispozitia clientilor peste 6000 metri patrati spatiu de colocare, pentru un total de peste 10.000 de servere.
Retelele metropolitane, nationale si internationale de fibra optica ale GTS asigura pentru clientii din DataCentr-e o importanta capacitate de conectivitate. GTS va continua sa-si extinda in acest an capacitatea de colocare prin deschiderea, in a doua jumatate a lunii iulie, a unei noi infrastructuri, de 700 metri patrati, in Praga.

“Achizitia Interware intareste pozitia GTS ca operator semnificativ pe piata Central si Est Europeana a serviciilor de colocare in DataCenter, un lider pe piata operatorilor cu infrastructura proprie, care joaca un rol cheie in consolidarea pietei regionale. DataCenter-ul Interware asigura clientilor nostri spatiu de colocare suplimentar, securizat si extinde capabilitatile noastre pe piata serviciilor de hosting.“ a spus Adam Sawicki, CEO al GTS Central Europe.

Citeste si:
Orange montează un cablu submarin transatlantic ce va lega SUA,...
Orange instalează un cablu...

“Mai mult, reteaua noastra metropolitana din Budapesta va asigura clientilor din DataCenter-ul Interware facilitati suplimentare de conectivitate.“


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Corporatenews.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.