Conform unui comunicat de presa remis redactiei CorporateNews, Grupul France Telecom a anuntat rezultatele financiare pentru prima jumatate a anului 2008. Grupul a continuat sa inregistreze rezultate solide, cu o crestere a veniturilor de 3,9% pe baza comparativa pana la 26,3 miliarde euro si imbunatatirea profitabilitatii operationale.

France Telecom a anuntat o crestere a marjei brute de profit operational cu 4,7%, pana la 9,7 miliarde euro si o crestere cu 12% a fluxului de numerar generat de activitatile operationale si investitii, pana la 3,645 miliarde euro.

Investiile in tarile cu potential important de crestere s-au majorat cu 3,8% si au reprezentat 21% din investitiile grupului in prima jumatate a anului 2008. Cresterea se refera in principal la operatiunile din Romania, Madagascar, Republica Dominicana si Republica Moldova.

Rezultatele bune obtinute de grupul France Telecom vor permite si plata dividendelor aferente actiunilor ordinare la pretul de 0,60 EUR/actiune, pe data de 11 septembrie.

Citeste si:
Studiu: 77% dintre romani cred ca IT-ul va fi cel mai cautat...
Studiu: 77% dintre romani...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

La data de 30 iunie 2008, Orange Romania avea 10.088.000 de clienti, in crestere cu 18% fata de prima jumatate a anului precedent si venituri de 321 milioane de euro in al doilea trimestru, care reprezinta o majorare cu 8,8% pe baza comparativa fata de valoarea veniturilor din perioada similara a anului 2007. Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 124 de euro.

Orange are 1.129.000 clienti broadband, o majorare cu 135% fata de prima jumatate a anului trecut. Cresterea puternica a numarului de clienti broadband se datoreaza extinderii retelei de date mobile Orange in peste 400 de localitati, inclusiv in zona rurala, ofertei complete de date mobile cu laptopuri si ofertei convergente de telefonie fixa si internet Home & Office Pack.

“Incepand din 2004 Orange Romania a inregistrat o crestere constanta si echilibrata. Orange este in continuare lider detasat din punctul de vedere al numarului de clienti si al veniturilor, un fapt cu atat mai imbucurator in contextul maturizarii pietei de telecomunicatii si intensificarii competitiei. Suntem multumiti de rezultatele obtinute ce reconfirma strategia coerenta a companiei”, a declarat Richard Moat, CEO Orange Romania.

Citeste si:
Orange montează un cablu submarin transatlantic ce va lega SUA,...
Orange instalează un cablu...

Citeste articolul integral pe Corporatenews.ro



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.