Organizatiile publice si private din intreaga lume s-au confruntat cu amenintari IT din ce in ce mai sofisticate si mai personalizate in 2010. Ultimul raport X-Force 2010 Tendinte si Riscuri a identificat atacuri de tip phishing, spam, si asupra dispozitivelor mobile mai directionate, in timp ce securitatea in mediul cloud a continuat sa evolueze.
Pe baza informatiilor colectate prin cercetarea vulnerabilitatilor facute publice, precum si din monitorizarea si analiza a mai mult de 150.000 de evenimente de securitate pe secunda in fiecare zi a anului 2010, observatiile-cheie ale echipei IBM X-Force au inclus:

- Peste 8.000 de vulnerabilitati noi au fost descoperite, o crestere cu 27% fata de 2009. Lansarea de exploituri publice au crescut, de asemenea, cu 21% in 2010 fata de 2009. Aceste informatii arata ca mediul amenintarilor informatice se extinde, iar atacurile complexe sunt in crestere;Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.