In pofida optimismului afisat de mana­gerii din industria IT la inceputul anului, numarul firmelor care au avut pro­ble­me financiare si au intrat sub incidenta Legii insolventei a ajuns in primele sase luni la 114, arata datele...
In pofida optimismului afisat de mana­gerii din industria IT la inceputul anului, numarul firmelor care au avut pro­ble­me financiare si au intrat sub incidenta Legii insolventei a ajuns in primele sase luni la 114, arata datele furnizate de Oficiul National al Registrului Comer­tului. In Bucuresti au fost inregistrate cele mai multe cereri de insolventa.

Problemele economice si nelinistile consumatorului care a tot asteptat ma­surile de redresare a economiei locale si-au pus amprenta asupra pietei locale de IT, caracterizata de oamenii din piata drept o industrie-model, comparabila cu cele din strainatate. Astfel, in prima jumatate a acestui an, 114 firme din IT-ul local au intrat in insolventa, arata datele furnizate de Oficiul National al Regi­strului Comertului (ONRC). Potrivit aceleiasi surse, numarul firmelor locale cu probleme financiare care au intrat anul trecut in insolventa a fost 208 in industria IT locala. Aceste date pot fi explicate de evolutia pietei locale de IT.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Financiarul.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.