La numai trei ani de la lansarea primului iPhone, Apple este pe locul 3 la nivel mondial la vanzarile de smart­phone in 2009 si creste cel mai rapid ca numar de terminale vandute, mai re­pede ca BlackBerry sau Motorola care si-au crescut vanz
La numai trei ani de la lansarea primului iPhone, Apple este pe locul 3 la nivel mondial la vanzarile de smart­phone in 2009 si creste cel mai rapid ca numar de terminale vandute, mai re­pede ca BlackBerry sau Motorola care si-au crescut vanzarile, iar Nokia, HTC si Samsung pierd cota de piata comparat cu anul anterior, potrivit unui studiu IDC.

Nokia continua sa domine clasa­mentul producatorilor de smartphone, iar cota sa s-a diminuat extrem de pu­tin, de la 40% in 2008 la aproximativ 38,9% in 2009, pe fondul vanzarilor bune de anul trecut. Research in Motion, pro­ducatorul canadian al telefoanelor mo­bile BlackBerry, a urcat in 2009 la 19,8%, de la o cota de 15,6% anul ante­rior. Ajuns pe locul 3, Apple creste cel mai rapid, de la 9,1% in 2008 tocmai la 14,4% in 2009, potrivit studiului citat.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Financiarul.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.