Kaspersky Lab România si trafic.ro anunta încheierea unui parteneriat pentru monitorizarea site-urilor românesti, identificarea paginilor infectate si alertarea rapida în cazul incidentelor de securitate.

Kaspersky Lab România şi trafic.ro anunţă încheierea unui parteneriat pentru monitorizarea site-urilor româneşti, identificarea paginilor infectate şi alertarea rapidă în cazul incidentelor de securitate.

Kaspersky Lab foloseşte sistemul de scanare PatroKLes, proiectat şi utilizat din 2006 până în prezent, pentru determinarea paginilor web care au fost ţinte ale infractorilor cibernetici sau vehicule de infectare pentru utilizatorii de Internet. La momentul actual, PatroKLes scanează peste 210.000 de site-uri româneşti, în 2009 atingându-se un record de 1 din 150 de pagini web infectate.

„Numărul de site-uri infectate a cunoscut în ultimul an o creştere impresionantă, ajungând la o rată de infectare de peste 150 de ori mai mare faţă de anul 2006", spune Costin Raiu, Chief Security Expert Kaspersky Lab. „În parteneriat cu trafic.ro, proprietarii site-urilor româneşti înscrise în clasament vor fi notificaţi în momentul în care acestea se infectează, pentru a putea înlătura pericolul imediat. Prin iniţierea acestei colaborări, vom acorda o prioritate mai mare la scanare paginilor web înscrise în trafic.ro", completează Raiu.

Retail jobs

Despre autor:

Citeste articolul integral pe Chip.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.