IT Assist, furnizor de solutii si servicii IT, a realizat un studiu care releva faptul ca 47% din companiile cu peste 11 angajati aleg IT-ul atunci cand sunt pusi in situatia de a reduce costuri, se arata intr-un comunicat de presa remis redactiei. Ca raspuns, IT Assist lanseaza programul “Un IT eficient conduce la costuri mai mici si profituri mai mari”

La acest studiu au participat 242 de respondenti din companii cu peste 11 angajati si cu sediul in Bucuresti si Ilfov. Alaturi de IT in top se afla cheltuielile administrative (56%), vanzari si marketing (53%).

"Un IT eficient conduce la costuri mai mici si profituri mai mari" este programul lansat de IT Assist ca alternativa la simpla taiere arbitrara a costurilor. Acest program are menirea sa educe companiile romanesti in sensul eficientizarii in zona de IT prin folosirea de solutii si servicii moderne, des utilizate in companiile vestice dar aproape necunoscute in mediul de business autohton.

Retail jobs

Marius Militaru, Directorul de Marketing si Vanzari IT Assist, a declarat: "Din pacate, constatam ca multe companii decid taierea costurilor de IT doar prin prisma valorilor contabile, fara o analiza reala a cauzelor si implicatiilor acestor taieri de costuri precum si fara o analiza a solutiilor alternative. In spiritul misiunii sale IT Assist isi propune sa lanseze acest program educativ cu scopul de a oferi o alternativa reala companiilor care isi doresc eficientizarea costurilor si optimizarea activitatii per ansamblu. Taierea costurilor nu ar trebui sa fie un deziderat in sine ci doar o cale catre rentabilizarea activitatii. Noi consideram ca taierea arbitrara a costurilor nu este singura alternativa!".

"Noi credem in eficientizare si intr-un IT modern in care tehnologia sa fie pusa in slujba companiilor si nu viceversa. Virtualizarea, externalizarea, managed services sunt doar cateva dintre conceptele pe care le vom detalia pe parcursul acestei campanii. In Statele Unite si Europa de Vest aceste concepte sunt deja bine integrate in filozofia de business, la noi sunt inca la nivelul de pionierat in sfera IT-ului. Avem totusi clienti care au avut incredere in noi, au aplicat aceste concepte si incep sa vada rezultatele", a declarat Mircea Mitu, director tehnic IT Assist.

Citeste si:
STUDIU: A patra doză de vaccin anti-COVID-19 oferă o protecție mai...
STUDIU: A patra doză de...

Despre autor:

Citeste articolul integral pe Corporatenews.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.