Retailerul Praktiker Romania a inregistrat in primul semestru vanzari nete de 68,7 milioane de euro, in scadere cu 28,8%, ca urmare a scaderii cererii pentru produse de bricolaj. Doar In trimestrul al doilea, vanzarile nete din Romania au scazut cu 28,3%, la 42,9 milioane de euro.
"Tari precum Grecia si Romania au fost puternic afectate de problemele fiscale si economice, iar, in acest context, cererea de produse de bricolaj s-a diminuat substantial. In plus, nu exista perspectiva unei imbunatatiri pe termen scurt", se arata in raportul financiar al grupului.

Operatiunile internationale ale Praktiker, care exclud Germania, au scazut cu 8,2% in primul semestru, la 435,8 milioane de euro. Divizia internationala a grupului include Romania, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Grecia, Turcia, Ucraina, Albania si Luxemburg. La nivel de grup, vanzarile nete au scazut cu 9,2%, la 1,62 miliarde de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.