Cu datorii de zece milioane de euro, Diverta este printre cele câteva nume de notorietate care au intrat în insolventa din cauza crizei. Este prima piesa de domino în sirul companiilor din grupul RTC? Întrebarea este cu atât mai legitima cu cât, la numai o saptamâna de la anuntarea insolventei Diverta, o a doua companie a grupului, TCE Logistica, ce acumulase datorii de 8,5 milioane de euro, a început reorganizarea judiciara. ...
Cu datorii de zece milioane de euro, Diverta este printre cele câteva nume de notorietate care au intrat în insolvenţă din cauza crizei. Este prima piesă de domino în şirul companiilor din grupul RTC?

Întrebarea este cu atât mai legitimă cu cât, la numai o săptămână de la anunţarea insolvenţei Diverta, o a doua companie a grupului, TCE Logistică, ce acumulase datorii de 8,5 milioane de euro, a început reorganizarea judiciară. „Nu cred că RTC-ul ar avea vreo zonă anume mai vulnerabilă decât alta şi, în niciun caz, Diverta“, declară, pentru Capital, Octavian Radu, cel care controlează grupul de firme RTC. „Diverta este una din cele nouă linii de business din RTC, cu o pondere de 20% în cifra de afaceri. Pare probabil mai mult decât ceea ce este, pentru că, fiind în retail, este mai vizibilă decât restul afacerilor. Chiar şi pentru Proffice, Diverta nu reprezintă decât circa 6% din rulaj“, adaugă acţionarul. Totuşi, din cele zece milioane de euro, jumătate sunt datorate unor firme din grup, cum sunt Ara Toys sau Proffice.
Retail jobs


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Capital.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.