Chiria medie perceputa de proprietarii de locuinte noi din Bucuresti este de 900 de euro, de circa doua ori si jumatate mai mare decât cea ceruta de proprietarii de apartamente vechi, respectiv 371 euro, potrivit unei analize realizate de MagazinulDeCase.ro împreuna cu Benevo. În calcularea chiriei medii pentru apartamentele noi a fost luat în considerare pretul cerut pentru diferite categorii de locuinte din cadrul a 16 ansambluri imobiliare din ...

Chiria medie perceputa de proprietarii de locuinţe noi din Bucuresti este de 900 de euro, de circa doua ori si jumatate mai mare decat cea ceruta de proprietarii de apartamente vechi, respectiv 371 euro, potrivit unei analize realizate de MagazinulDeCase.ro impreuna cu Benevo.

In calcularea chiriei medii pentru apartamentele noi a fost luat in considerare pretul cerut pentru diferite categorii de locuinte din cadrul a 16 ansambluri imobiliare din Capitala.

Tot mai multi dezvoltatori de locuinte noi sunt obligaţi, de lipsa cumparatorilor, sa isi inchirieze proprietatile pentru a acoperi macar o parte din costul finantarii. Un caz aparte il constituie fondurile de investitii speculative, de genul Topo Capital (care opereaza prin intermediul magazinului Benevo) sau Romania Invest (activ sub brand-ul Be Igloo), care au portofolii mari de locuinte finalizate si care nu reusesc sa isi lichideze stocurile achiziţionate în ultimii trei ani.

Retail jobs

Despre autor:

Citeste articolul integral pe Capital.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.