Activitatea dezvoltatorilor de spatii de birouri ar putea cunoaste un declin de pana la 50%, pe termen mediu, din cauza actualului context economic, scrie Wall-Street.

Astfel, potrivit datelor companiei de consultanta imobiliara Esop, pe langa reducerea chiriilor intre 10-30%, cresterea perioadei de neocupare de la 1-3 luni, cat era media in perioada 2007-2008, la 5-9 luni si peste, in prezent, reprezinta o pierdere financiara importanta.

Raportat la o perioada contractuala medie de trei ani, o perioada de neocupare de sase luni implica incasarea de catre dezvoltator a unor venituri cu peste 14% mai reduse, iar in cazul unei perioade de neocupare de noua luni, reducerea veniturilor este de 20%. Cumulat cu scaderile datorate nivelului chiriei, operate in marje cuprinse intre 10-30%, in functie de locatie si tipul de spatiu, cifra de afaceri a dezvoltatorilor imobiliari se confrunta cu posibilitatea diminuarii pe termen mediu (2-3 ani) cu procente intre 24-50.

Retail jobs

Despre autor:

Citeste articolul integral pe Wall-street.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.