Planul urbanistic zonal pentru proiectul Colosseum, dezvoltat de societatea Nova Imobiliare, a fost aprobat pe 15 iulie de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti si avizat de catre Prefectura Municipiului Bucuresti la 1 august, se arata intr-un comunicat de presa remis CorporateNews.

Proiectul Colosseum este localizat in soseaua Chitila din Capitala si este dezvoltat pe o suprafata de 620.000 metri patrati si va fi realizat in doua faze.

In prezent, peste 70% din spatiile comerciale destinate primei etape de dezvoltare a proiectului sunt deja inchiriate, printre chiriasi fiind: Carrefour, Flanco, Altex si Leroy Merlin.

In prima faza se va construi un parc comercial cu o suprafata de 58.000 metri patrati, iar in cea de-a doua faza va fi edificat un mall avand o suprafata de 140.000 metri patrati de comert cu amanuntul si 8.500 locuri de parcare, gazduind peste 480 de magazine.

Retail jobs

Lucrarile de constructie pentru parcul comercial (prima faza) vor demara in toamna acestui an, contractul de antrepriza fiind deja semnat cu firma Bouygues, una dintre cele mai mari societati de constructie la nivel international.

Valoarea proiectului este de 350 milioane de euro, iar in momentul de fata, Nova Imobiliare se afla in negocieri cu banci interesate sa finanteze proiectul.

De asemenea, investitorul proiectului Colosseum va mai aloca suplimentar o suma de 30 milioane de euro pentru imbunatatirea cailor de acces si a transportului public local. La finalizarea proiectului, infrastructura modernizata va fi donata comunitatii. In fata centrului comercial vor fi amplasate o statie de autobuz si una de tramvai.

Proiectul de arhitectura al proiectului este realizat de Leach Rhodes Walker, din Regatul Unit al Marii Britanii. Designul interior apartine firmei Darrell Schmitt Design Associates din Los Angeles, California. Inchirierea si administrarea pe termen lung a centrului comercial Colosseum sunt asigurate de ECE Projektmanagement, lider european in domeniul centrelor comerciale urbane.

Citeste si:
Stefan Mandachi, omul de afaceri care a construit un metru de...
Stefan Mandachi, omul de...

Proiectarea infrastructurii de transport si tehnice este efectuata de companiile internationale de inginerie Waterman International si WSP Group.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Corporatenews.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.