Compania de consultanta imobiliara Regatta a renegociat de doua ori mai multi metri patrati decat cei pe care i-a inchiriat, in primul semestru, in conditiile in care activitatea de renegociere a contractelor de inchiriere pe segmentele de birouri si comercial devine un business tot mai practicat, scrie Wall-Street.

De altfel, serviciul Regatta de renegociere a contractelor pentru birouri, spatii comerciale si industriale a fost infiintat la sfarsitul anului trecut, iar cei mai multi clienti au provenit din sistemul financiar-bancar, aceiasi clienti care in urma cu cativa ani semnau cele mai mari contracte de inchiere in piata de birouri.

"In prima jumatate a anului, am inchiriat circa 10.000 metri patrati de birouri, cele mai multe imobile fiind amplasate in zonele de centru si de nord ale Capitalei. In acelasi timp, am renegociat 20.000 metri patrati de spatii de birouri, atat in Bucuresti, cat si in tara", a declarat Mihaela Raducanu, director al departamentului de inchirieri al companiei Regatta.

Retail jobs

Companiile care au avut contracte semnate in 2006-2007, perioada in care s-a a fost atins varful chiriilor pe pe segmentele de birouri si comercial, au putut sa isi renegocieze chiria cu pana la 40%, pe o perioada de un an, cel mult doi.

Renegocierea contractelor va ramane miza companiei si in semestrul al doilea, targetul pentru intregul an fiind de 35.000 mp renegociati, respectiv circa 17.000 mp pe semestru.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Wall-street.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.