Compania de consultanta imobiliara Regatta a lansat un serviciu de renegociere a contractelor pentru birouri, spatii comerciale si industriale, in contextul in care chiriile au crescut, iar chiriasii isi regandesc planul de afaceri, relateaza Wall-Street.

Serviciul de renegociere implica in prezent o echipa de zece consultanti, ce au renegociat in primele cinci luni ale anului mai mult de 100 de contracte, clientii predominanti fiind cei din sistemul financiar-bancar.

Principala cerinta a chiriasilor a fost legata de nivelul chiriei, insa au fost si clienti care si-au renegociat suprafata inchiriata sau facilitatile oferite de proprietar. Circa 60 de contracte au fost semnate pentru o singura companie din domeniul bancar.

Durata unei renegocieri variaza intre o saptamana si o luna, cel mult doua, target-ul fiind impus de client. In ceea ce priveste procentul din chirie renegociat, acesta a fost, in medie, de 20%, insa in anumite cazuri a ajuns pana la 40%, pe o perioada de un an, maxim doi.

Retail jobs

Despre autor:

Citeste articolul integral pe Wall-street.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.