Fondul de investitii norvegian Romania Invest si societatea Bank of Cyprus au incheiat un parteneriat pe piata imobiliara locala, obiectul acestuia fiind, pe de o parte, finantarea fondului de investitii norvegian cu o prima suma de 1,6 milioane de euro si, pe de alta parte, gasirea de solutii optime atat pentru clientii Romania Invest care au nevoie de finantare cat si pentru clientii Bank of Cyprus care au intentia sa cumpere o locuinta noua si au obtinut finantare.

In situatia in care bancile sunt inca reticente la creditare si la acordarea de imprumuturi, Romania Invest a primit de la Bank of Cyprus un imprumut de 1,6 milioane de euro, acesta reprezentand, dupa cum declara oficialii ambelor companii, doar primul dintr-o serie intreaga de contracte de acest gen. Suma a fost folosita pentru achitarea celor 25 de apartamente din proiectul My Dream Residence pe care fondul de investitii norvegian le detinea.

Retail jobs

"In pofida reticentei manifestate pe piata bancara fata de activitatea de creditare, Bank of Cyprus si-a continuat activitatea de finantare, actionand in mod prudent si luand in calcul atat riscurile evidente cat si cele care se pot ivi pe parcursul derularii relatiei de credit. Colaborarea pe proiectul My Dream Residence este prima de acest fel cu Romania Invest si pana acum s-a desfasurat in conditii bune. Romania Invest este o companie puternica, prezenta pe piata din Romania inca din 2007, ce se bucura de o buna reputatie in mediul de afaceri, fiind implicata in mai multe proiecte imobiliare, dispunand de un equity important dar si de know-how investitional", a declarat Elena Lavric, corporate manager al Bank of Cyprus.

"Am semnat primul contract cu Bank of Cyprus pentru partea de finantare din proiectul My Dream Residence. Concret, este vorba de 25 de apartamente achizitionate de Romania Invest, partea de finantare, asigurata de Bank of Cyprus, fiind de 1,6 milioane de euro. Luam in considerare o serie intreaga de alte astfel de afaceri cu Bank of Cyprus , pentru ca am vazut in ei o companie puternica, responsabila si orientata spre solutii", a declarat Bjorn Hauge, country manager al fondului Romania Invest.

Citeste si:
Stefan Mandachi, omul de afaceri care a construit un metru de...
Stefan Mandachi, omul de...

Totodata, cele doua companii cauta solutii cat mai eficiente pentru a ajuta utilizatorii finali sa-si achizitioneze locuinte.

"Intr-o piata rezidentiala aflata in permanenta schimbare, profesionalismul firmelor de consultanta, al bancilor si al agentiilor imobiliare reprezinta un must in gasirea celor mai bune oferte imobiliare si de finantare pentru utilizatorii finali. Situatia actuala din piata ne-a determinat ca, pe langa acordul nostru de finantare cu Bank of Cyprus, sa incepem sa punem la punct si o strategie pentru utilizatorii finali, astfel incat ei sa aiba posibilitatea practica de a achizitiona o locuinta. Concret, Be Igloo, organizatia de vanzari pentru Romania Invest, are disponibilitatea de a asigura clientilor sai cele mai bune modalitati de plata si cele mai sigure investitii", a declarat Bjorn Hauge, Country Manager al Romania Invest.

Citeste si:
Hyundai și Apple, parteneriat privind producția de mașini electrice...
Informații neoficiale:...

"Ca de obicei, vom analiza fiecare dosar cu atentie si vom incerca, impreuna cu clientul, sa gasim cea mai buna formula, care sa fie in avantajul ambelor parti. Politica noastra este de a efectua o analiza riguroasa a fiecarui dosar, realizand o triere a clientilor pe baza criteriilor de eligibilitate. In felul acesta ne selectam clientii, care vor deveni adevarati parteneri de incredere pe termen lung.

In ceea ce priveste oferta speciala, aceasta consta in adaptarea produselor bancii la dorintele si caracteristicile fiecarui client.

Cand vorbim de adaptare, ma refer la: o rata avantajoasa a dobanzii, o perioda flexibila de rambursare a creditului, o gama larga de tipuri de venit luate in consideratie, precum si la acceptarea mai multor co-debitori. Nu in ultimul rand, la acordarea unei perioade de gratie, atunci cand este solicitata", explica Elena Lavric, corporate manager al Bank of Cyprus.

Citeste si:
Strabag preia integral compania care detine Hotelul Mariott
Strabag preia integral...

Despre autor:

Citeste articolul integral pe Corporatenews.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.