CorporateNews2 Aprilie 200911:10

Lectura de 2 minute

Pentru a revigora piata imobiliara, o parte dintre dezvoltatori a recurs la sisteme de finantare proprii, pe care sa le ofere potentialilor clienti. Acestora din urma nu le este solicitat un intreg dosar de documente care sa ateste solvablilitea lor, ci doar semnarea unui contract cu dezvoltatorul.

Totusi, notorietatea dezvoltatorului joaca un rol important in credibilitatea pe care o confera potentialilor clienti, insa aceasta nu este suficienta pentru a oferi garantii unui cumparator debusolat de schimbarile economico-financiare care se petrec de la o zi la alta.

"Pretul solicitat pentru o astfel de finantare nu este menit sa ofere profit si tocmai de aceea nici nu este negociabil, fiind doar o formula de atragere a cash-flow-ului necesar acestui proiect", spun reprezentantii companiei de consultanta imobiliara EuroMetropola.

"Piata imobiliara trebuie sa se adapteze la necesitatile populatiei. De ce sa oferim potentialilor clienti locuinte ieftine, dar pe care sa nu si le poata permite? Sistemul de finantare propus de acesti dezvoltatori este cat se poate de simplu si nu vine cu nimic revolutionar. Valoarea unui apartament de doua camere din proximitatea Casei Presei Libere este de 80.000 euro. Proprietarii percep o dobanda de 40.000 euro pentru o perioada de creditare de 20 de ani. In acest moment, acest tip de dobanda este avantajoasa, raportat la dobanda bancara. Avansul pentru o astfel de tranzactie este de 20.000 euro, iar restul sumei de 100.000 euro va fi platita esalonat, in rate lunare fixe, timp de 20 de ani", explica reprezentantii EuroMetropola.

Citeste si:
11 chinezi din aceeasi familie s-au casatorit si au divortat de 23...
11 chinezi din aceeasi...

In cazul in care o persoana doreste sa apeleze la un credit imobiliar pentru 80.000 euro, cu un avans de 20.000 pe o perioada de creditare de 20 ani, va inapoia bancii in afara de suma initiala, alti aproximativ 100.000 euro, fara a lua in discutie comisionul de analiza dosar sau cel de rambursare anticipata.

Finantarea directa la dezvoltator este doar o solutie temporara pe care constructorii o accepta pentru a anima tranzactiile pe piata imobiliara.

"Oferirea unei modalitati de finantare flexibile este esentiala nu numai in contextul in care piata imobiliara starneste din nou interesul clientilor. Aceasta solutie poate fi aplicata si pe termen lung, chiar daca vor fi ridicate restrictiile creditarii, avand in vedere lejeritatea pe care acest sistem o confera clientilor", au precizat reprezentantii EuroMetropola.

Citeste si:
Stefan Mandachi, omul de afaceri care a construit un metru de...
Stefan Mandachi, omul de...

Citeste articolul integral pe Corporatenews.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.