Incepand cu 30 martie, Asociatia Romana a Agentiilor Imobiliare lanseaza MLS ARAI, Primul Serviciu de Listare Multipla din Romania, prin intermediul caruia agentii imobiliari pot coopera eficient, se arata intr-un comunicat de presa remis CorporateNews.

MLS ARAI este un serviciu complet, dezvoltat de ARAI pentru membrii sai, bazat pe un set de proceduri, documente si contracte, strict obligatorii pentru agentii inscrisi, cu penalizari drastice pentru cei care nu le respecta. Acesta utilizeaza un software dedicat pentru listarea proprietatilor oferite spre vanzare.

MLS este bazat pe contracte de reprezentare exclusiva dintre agenti si proprietari si pe o abordare cu totul diferita a relatiei dintre agentul imobiliar si consumatorul de servicii imobiliare.

Prin MLS ARAI, fiecare oferta imobiliara va avea o expunere mare catre public, datorita listarilor detaliate si complete. Fiecare agent imobiliar, membru MLS ARAI, va lucra in colaborare cu ceilalti membri MLS ARAI si cu ceilalti agenti din piata, respectand regulile impuse si intreaga legislatie in vigoare. MLS nu este un software imobiliar.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Potrivit regulamentului MLS, atunci cand o proprietate este listata printr-un membru MLS ARAI, aceasta va putea fi prezentata si vanduta de toti ceilalti membri propriilor clienti prin intermediul unui software MLS intern extrem de performant. In plus fata de sistemul de cooperare interna intre agentii membri MLS ARAI, toate proprietatile MLS ARAI vor fi publicate pe portalul mlsarai.ro precum si pe web site-urile tuturor agentiilor membre.

Vanzatorii au acces doar la agenti bine instruiti, care respecta aceleasi reguli si care coopereaza intre ei in beneficiul clientului. Prin intermediul acestui serviciu, cel care vinde o proprietate beneficiaza de o promovare profesionala a acesteia. In plus, acestia isi pot prezenta oferta in fata unui numar foarte mare de cumparatori (locali si nu numai) ai tuturor agentilor colaboratori.

Agentiile vor avea avantajele unui portofoliu de proprietati comun semnficativ marit pentru clientii lor, al accesului la informatii centralizate care sa-i ajute la intocmirea de analize de piata corecte, al unei imagini distincte in piata fata de ceilalti agenti imobiliari, care nu respecta aceleasi reguli si restrictii ale codului etic MLS ARAI si nu in ultimul rand, al certitudinii incasarii comisionului.

"In momentul in care un vanzator a listat o proprietate printr-un agent membru MLS ARAI, el nu va mai avea nici interesul si nici dreptul sa o promoveze prin alte modalitati decat prin agentia de listing si prin MLS ARAI. Vom crea un stoc de proprietati exclusiv al MLS ARAI si astfel vom putea atrage foarte multi cumparatori care vor sti – ne vom ocupa sa facem public acest lucru – ca MLS ARAI este locul unde se gasesc proprietatile imobiliare listate numai la agentiile imobiliare MLS ARAI. Vom reusi practic sa recastigam intregul teren pierdut in fata site-urilor FSBO – De Vanzare Fara Intermediari", Dan Negulescu, Presedinte MLS ARAI.

Citeste si:
Stefan Mandachi, omul de afaceri care a construit un metru de...
Stefan Mandachi, omul de...

Un pas important in optimizarea serviciilor imobiliare romanesti si un alt avantaj major al serviciului MLS ARAI este alinierea la noua legislatie privind serviciile imobiliare. Orice membru MLS ARAI va primi, in mod obligatoriu, Formularul de Date despre Proprietate si Declaratia despre Proprietate, documente care vor fi semnate de vanzatori si care vor contine toate datele obligatoriu de comunicat cumparatorilor de catre o agentie imobiliara.

In acest mod, statutul de membru MLS ARAI va reprezenta, in fata clientilor, o garantie a calitatii si profesionalismului serviciilor lor.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Corporatenews.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.