Achizitia unui apartament apartament intr-unul dintre blocurile nou-construite din zonele ultracentrale si de nord ale Capitalei - Dorobanti, Floreasca, Primaverii, Herastrau – presupune solvabilitatea proprietarului si pentru plata intretinerii, spune un comunicat de presa remis redactiei CorporateNews.

"Pe Sos. Nordului, la doi pasi de Parcul Herastrau si de Satul Francez, proprietarul unui apartament cu 4 camere, plateste lunar intre 600 si 1000 ron, in functie de sezon, pentru intretinere. Aceasta este una dintre cele mai mici facturi din zona respectiva pentru ca blocul nu beneficiaza de serviciu de paza permanenta, nu dispune de alte facilitati care ar presupune cheltuieli suplimentare", afirma consultantii EuroMetropola.

In Floreasca, intr-un bloc nou si exclusivist, cu 4 nivele si numai 4 apartamente, pe langa intretinerea de 1100 ron / luna, proprietarul fiecarui apartament plateste aproximativ 1500 ron / luna, serviciile de paza asigurate de 4 agenti care lucreaza in 4 ture. Este o optiune mai costisitoare si decat serviciile unei firme de supraveghere care costa 150 ron / luna / obiectiv. Instalarea unui sistem de supraveghere video se ridica la 2.000 euro.

Retail jobs

"In complexul Central Park din zona Floreasca - Stefan cel Mare, momentan intretinerea costa 1100 ron pentru un apartament cu 4 camere, o factura rezonabila, cred proprietarii, mai ales ca aceasta suma include si intretinerea peluzei imense din mijlocul complexului si a celorlalte spatii verzi. In curand, factura acestor locatari se va incarca simtitor pentru ca urmeaza sa se construiasca si un centru de relaxare cu piscina si sala de fitness, ale caror cheltuieli vor fi suportate de beneficiari", au mai adaugat cei de la EuroMetropola.

De departe cele mai mare costuri de intretinere se regasesc in cartierul Primaverii, intr-un bloc exclusivist de pe strada Mircea Eliade, unde un apartament cu 4 camere costa 2,4 milioane de euro: factura lunara de intretinere a acestor proprietari se apropie de 1.000 euro, insa linistea lor este garantata de personalul care supravegheaza 24 / 24.

Citeste si:
Primul apartament și bugetul: ce trebuie să iei în considerare
Primul apartament și bugetul:...

La o distanta ceva mai mare de centru, in Pipera, intr-un bloc ce beneficiaza de complex de recreere la parter (piscina, sauna, spa, sala de fitness), cheltuielile de intretinere aferente unui apartament cu 3 camere ajung la 2500 ron. "Pe langa utilitatile consumate de fiecare proprietar, se platesc si cheltuielile de administrare si intretinere a centrului de recreere, inclusiv personalul care asigura aceste servicii. In aceeasi zona, in blocurile care nu au acces la astfel de centre, intretinerea variaza intre 700 si 1000 ron", precizeaza consultantii EuroMetropola.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Corporatenews.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.