Grupul bancar britanic Lloyds Banking Group, detinut in proportie de 43% de stat, a finalizat luni majorarea de capital record, ce viza strangerea a 13,5 miliarde euro, a anuntat grupul, intr-un comunicat, relateaza Les Echos. Banca anuntase dimineata ca actionarii existenti au subscris 95,3% din actiunile care le-au fost oferite, iar dupa-amiaza a precizat ca bancile…

Grupul bancar britanic Lloyds Banking Group, detinut in proportie de 43% de stat, a finalizat luni majorarea de capital record, ce viza strangerea a 13,5 miliarde euro.

Banca anuntase dimineata ca actionarii existenti au subscris 95,3% din actiunile care le-au fost oferite, iar dupa-amiaza a precizat ca bancile care au intermediat operatiunea au plasat toate titlurile ramase nesubscrise la pretul de 55,5 pence bucata.

Majorarea de capital reprezinta etapa cea mai importanta in cadrul unei operatiuni mai largi, de strangere a 24 miliarde euro, lansata de grup pentru a evita apelarea la planul guvernamental de garantare a activelor toxice, ce ar fi dus la majorarea participatiei statului in capitalul grupului.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Feeds.banknews.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.