Conform unui comunicat de presa remis redactiei CorporateNews, numarul intreprinzatorilor romani interesati de listarea companiilor la bursa, ca solutie de finantare, a crescut in ultima perioada ca urmare a conditiilor severe de creditare impuse de banci.

In cadrul unui seminar organizat ieri, in colaborare cu Confederatia Patronala din Industria Romaniei (CONPIROM), pe tema "Finantarea companiilor prin listarea la bursa", brokerii KD Capital Management au sustinut importanta cunoasterii de catre antreprenorii romani a modalitatilor de finantare prin instrumente bursiere. Seminarul a avut ca participanti membrii CONPIROM, reprezentanti ai principalelor patronate de ramura precum si antreprenori interesati de listarea companiilor.

"Piata financiara ofera companiilor doua instrumente de finantare principale, unul oferit de catre banci pe piata monetara celalalt oferit pe piata de capital prin atragerea diverselor fonduri aflate la dispozitia investitorilor. Avantajele celui de-al doilea instrument sunt: costurile reduse, flexibilitatea finantarii (conditiile sunt impuse de emitent), publicitatea intensa si gratuita prin intermediul BVB dar si determinarea unei valori reale de piata a companiei. Acest tip de finantare se adreseaza companiilor mari care doresc sa atraga fonduri importante pe termen mediu si lung cu niste costuri explicit mici", a declarat Silviu Enache, presedinte al SSIF KD Capital Management.

In ceea ce priveste rolul patronatului in informarea membrilor sai, reprezentantii CONPIROM considera ca finantarea companiilor prin instrumente bursiere constituie o varianta avantajoasa. Potrivit directorului executiv Patromat, Anca Marginean, CONPIROM isi va sprijini membrii in initierea si finalizarea demersului de listare la bursa, printr-o informare constanta.

Citeste si:
Cîțu: Piaţa de capital din România este la un click distanţă de...
Cîțu: „Piaţa de capital din...

"Optiunea pentru piata de capital este justificata de o dezvoltare economica sanatoasa care presupune, printre altele, accesul la resurse financiare cat mai importante si cu costuri cat mai mici. Din acest punct de vedere resursele de capital ce pot fi obtinute din activitatea bursiera pot fi considerate ca surse de investitii cu cele mai reduse costuri", a declarat Anca Marginean, director executiv Patromat.

Citeste articolul integral pe Corporatenews.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.