Concernul farmaceutic elvetian Roche anunta o crestere a vanzarilor globale ale grupului, in anul 2010, cu 5% in moneda locala la 47.5 miliarde franci elvetieni.

Concernul farmaceutic elvetian Roche anunta o crestere a vanzarilor globale ale grupului, in anul 2010, cu 5% in moneda locala la 47.5 miliarde franci elvetieni (excluzand Tamiflu).

Cresterea sustinuta a ambelor divizii ale Grupului a compensat scaderea asteptata a vanzarilor de Tamiflu, impactul reformelor din domeniul sanatatii si a masurilor de austeritate.

Severin Schwan, CEO al Roche, a declarat cu privire la rezultatele companiei in anul 2010: “Grupul Roche a inregistrat o crestere solida a vanzarilor, in ciuda unui mediu de business din ce in ce mai provocator. Excluzand Tamiflu, Divizia de Farmaceutice a crescut peste media pietei. Divizia de Diagnostice si-a pastrat trendul initial si a crescut in mod semnificativ peste media pietei. Cele 12 noi entitati moleculare inovatoare aflate in ultimele faze de dezvoltare reprezinta o baza solida pentru succesul viitor al companiei. Sase dintre aceste molecule sunt dezvoltate pentru a raspunde nevoilor unor sub-grupuri specifice de pacienti, in scopul de a promova medicina personalizata in arii terapeutice cheie, cum ar fi cancerul si astmul”.

Retail jobs

  • Divizia de Farmaceutice in 2010
Vanzarile Diviziei de Farmaceutice a Roche, in anul 2010, au scazut cu 2% in moneda locala la 37.1 miliarde franci elvetieni. Excluzand Tamiflu, cresterea in moneda locala a fost de 5% peste cresterea pietei. Aceasta crestere a fost sustinuta in principal de medicamentele din portofoliul de oncologie, produse ce au inregistrat o crestere sustinuta, Roche fiind lider mondial al pietei de medicamente destinate tratamentului cancerului.

La acestea s-au adaugat vanzarile importante inregistrate de medicamentele destinate tratamentului poliartritei reumatoide si anemiei.

Vanzarile Diviziei de Farmaceutice au adus 78% din cifra totala de afaceri a Roche.

  • Noi molecule pentru Divizia de Farmaceutice

12 noi entitati moleculare se afla in ultimele faze de dezvoltare pentru astm, cancer pulmonar, hepatita C si scleroza multipla. Sase dintre aceste molecule, impreuna cu teste specifice de diagnostic, sunt dezvoltate pentru a raspunde nevoilor unor sub-grupuri specifice de pacienti, in incercarea Roche de a pune in practica conceptele medicinei personalizate.
Citeste si:
Roche lansează testul rapid Covid-19 cu o eficiență de 94,5 %
Multinaţionala elveţiană...

Vanzarile Diviziei de Diagnostice au adus 22% din cifra totala de afaceri a Roche.

  • Estimari pentru 2011

Pentru 2011, se estimeaza ca vanzarile Grupului si ale Diviziei de Farmaceutice (cu exceptia Tamiflu) vor creste cu un procent de o singura cifra in moneda locala, reflectand impactul reformei sistemului de sanatate din SUA si a masurilor de austeritate la nivel european. Este de asteptat ca vanzarile Diviziei de Farmaceutice sa creasca in linie cu piata.

Pentru Divizia de Diagnostice se estimeaza din nou o crestere semnificativa peste media pietei, determinata de lansarea de noi produse in toate domeniile de activitate ale diviziei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.