Roche a anuntat recent semnarea un acord prin care Ventana Medical Systems Inc., companie membra a Grupului Roche, va achizitiona integral compania americana BioImagene Inc., valoarea estimata a tranzactiei fiind de aproximativ 100 de milioane de dolari, aceasta urmand a fi finalizata in saptamanile urmatoare.

BioImagene este unul dintre liderii pe piata protocoalelor de lucru si a analizei in anatomopatologia digitala. Anatomopatologia digitala consta intr-o serie de tehnologii imagistice dinamice, care permit preluarea computerizata a imaginilor si conversia sectiunilor de tesut in lame digitale virtuale.

"In contextul medicinei personalizate, medicii anatomopatologi sunt tot mai implicati in oferirea de informatii cu mare impact asupra deciziilor terapeutice", a declarat Daniel O'Day, COO al Roche Diagnostics. "Complexitatea tot mai mare a noilor teste si tehnologii creeaza nevoia imperioasa de instrumente mai sofisticate de analiza si diagnosticare a tesuturilor. BioImagene va completa si va consolida oferta noastra actuala de analiza de imagine si de gestionare a informatiilor".

Retail jobs

"Datorita pozitiei sale de lider si a prezentei la nivel mondial, Ventana este partenerul ideal pentru BioImagene", a declarat Ajit Singh, CEO BioImagene Inc. "Ventana este deja lider in analiza imagistica pentru cancerul de san, si una dintre cele mai importante companii din piata de diagnostic, oferind o gama larga de produse utilizate in spitale si in laboratoare din intreaga lume. La randul sau, BioImagene aduce expertiza suplimentara in scanarea si analiza probelor de tesut, de altfel imposibil de realizat pe lame clasice de microscop".

Produsele BioImagene creeaza imagini digitale complete de rezolutie inalta si includ, de asemenea, si programul pentru vizualizarea, analiza si gestionarea computerizate ale imaginilor tesutului, ducand patologia dincolo de granitele analizei microscopice traditionala. In plus, aceste produse imbunatatesc eficienta fluxului de lucru de arhivare/recuperare a imaginilor, reevaluarea de la distanta a acestora si timpul de raspuns.

Citeste si:
Romgermed a investit 500.000 de euro intr-un nou laborator
Romgermed a investit 500.000...

"Prin aceasta achizitie, Ventana se bucura de o pozitionare unica, ce ii permite cresterea eficientei de laborator si, in final, a sprijinului acordat medicilor patologi pentru imbunatatirea ingrijirilor oferite pacientilor", a spus Hany Massarany, presedinte al Ventana Medical Systems Inc. "VIAS, sistemul nostru de analiza de imagine a fost primul produs de patologie digitala si este in prezent lider in analiza imagistica automata a cancerului de san. Cu portofoliul BioImagene actual si viitor,vom fi in masura sa furnizam solutii complete, de la coloratiile automate si pana la rapoartele detaliate ale pacientilor".


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Corporatenesws.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.