Piata farmaceutica a ajuns in primul trimestru din 2010 la un volum de 2,34 miliarde lei (569 milioane euro) o crestere de 17,6% fata de anul trecut, pe fondul utlizarii unor medicamente mai scumpe, se arata intr-un studiu al companiei de cercetare Cegedim, dat publicitatii luni si preluat de NewsIn.

Piata farmaceutica a ajuns in primul trimestru din 2010 la un volum de 2,34 miliarde lei (569 milioane euro) o crestere de 17,6% fata de anul trecut, pe fondul utlizarii unor medicamente mai scumpe, se arata intr-un studiu al companiei de cercetare Cegedim.

Luand in considerare volumul, cresterea este de doar 0,5%, datorata mai ales achizitiilor din luna martie, cand multi si-au facut stocuri pe fondul anuntatelor cresteri ale preturilor la 1 aprilie, a explicat directorul Cegedim, Petru Craciun.

Tot ca volum s-a inregistrat un minus de 10,1% la medicamentele cumparate de spitale, scadere acoperita de cresterea de 6,2% pe retail, mai exact pe segmentul medicamentelor cu prescriptie.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Feedproxy.google.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.