Grupurile farmaceutice elvetiene Novartis si Roche au amenintat ca se vor retrage de pe piata din Marea Britanie din cauza unor dispute cu autoritatile legate de preturile medicamentelor vândute Serviciului National al Sanatatii si de regulile testelor pentru siguranta, potrivit The Guardian. Amenintarile celor doua companii au fost aduse la cunostinta autoritatilor cu ocazia unei întâlniri personale cu un ministru, potrivit unor documente obtinute de ...

Grupurile farmaceutice elveţiene Novartis şi Roche au ameninţat că se vor retrage de pe piaţa din Marea Britanie din cauza unor dispute cu autorităţile legate de preţurile medicamentelor vândute Serviciului Naţional al Sănătăţii şi de regulile testelor pentru siguranţă.

Ameninţările celor două companii au fost aduse la cunoştinţa autorităţilor cu ocazia unei întâlniri personale cu un ministru.

Guvernul britanic încearcă să forţeze companiile farma să reducă preţurile medicamentelor vândute Serviciului Naţional al Sănătăţii. Documentele indică, pe de altă parte, că autorităţile de la Londra duc o campanie de "seducţie" pentru a împiedica producătorii multinaţionali de medicamente să părăsească Marea Britanie, stat unde Novartis are 3.500 de angajaţi, iar Roche 1.500 de salariaţi.

Retail jobs

Despre autor:

Citeste articolul integral pe Capital.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.