Potrivit unui comunicat de presa remis redactiei CorporateNews, pe 20 mai ,la Bucuresti, Gala Societatii Civile 2008, editia a VI-a, i-a premiat pe cei cu initiative pentru comunitate.

Marele Premiu a fost acordat proiectului: “Diferiti, dar impreuna”. Prin intermediul acestuia in anul 2007 au fost angajate 73 de persoane cu dizabilitati intelectuale. Proiectul, castigator la sectiunea Servicii sociale pentru categorii defavorizate, apartine Fundatiei pentru Voi, singura organizatie neguvernamentala din Timisoara, care ofera aceste tipuri de servicii comunitare pentru adultii cu dizabilitati intelectuale.

Proiectele castigatoare pe sectiuni au fost: "Astra Film Fest 2007" (Sectiunea Arta si cultura) al Organizatiei Astra Film Fest, "Cancerul nu iarta, dar suferinta poate fi alinata!" (Sectiunea Sanatate)
al Fundatiei Sfanta Irina, “Daruieste din inima” (Sectiunea Comportament civic si participare publica) al Asociatiei REACT, “Apele au trecut. Regaseste speranta!” (Sectiunea Dezvoltare economica si sociala) al Fundatiei pentru Parteneriat, “Metodologie de asistenta sociala, psihologica si juridica a copiilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate” (Sectiunea Educatie si cercetare) al Asociatiei Alternative Sociale, “Restaurarea zonelor umede din rezervatia Stejarii seculari de la Breite, Sighisoara” (Sectiunea Protectia mediului) al Organizatiei Mihai Eminescu Trust si proiectul “Pasi spre toleranta” (sectiunea Apararea drepturilor individuale / colective) al Organizatiei Romani CRISS.

In functie de rezultatele obtinute de fiecare proiect si pe baza criteriilor de evaluare, proiectele care au obtinut un punctaj sub limita celui castigator au fost premiate cu Mentiuni speciale.

Citeste si:
Premiul I la concursul WEDO pentru proiectul măștilor biodegradabile
Studenții de la Poli...

Ca in fiecare an, la propunerea membrilor juriului, au fost acordate premii extraconcurs unor proiecte sau campanii sociale, care nu au fost înscrise in competitie, dar care au adus un beneficiu evident societatii.

Astfel, premii extraconcurs au fost acordate: Asociatiei Tasuleasa Social, Fundatiei Renasterea pentru proiectul "Mamovan", Transparency International Romania pentru campania “Fara Spaga” , Radio Guerrilla pentru campania "Tara normala", Dan Patzelt pentru proiectul “Eu nu blochez intersectia”, Secretariatul General al Guvernului si Agentia Nationala pentru Romi pentru proiectul “Stop Prejudecatilor despre Etnia Roma”, Hospice Casa Sperantei pentru campania “Nu pierde nicio clipa! Tine-o langa tine!”, Consiliul National al Audiovizualului pentru campania “Nu iti educa copilul cu televizorul!” si Asociatia T.E.T.Alexandria, cu proiectul “Festivalul National de Teatru Tanar, IDEO IDEIS”.

Noutatea editiei din acest an a constat in Premiul Special Adevarul Verde acordat Lianei Buzea pentru proiectul „EcoAssist”, inscris in competitie la sectiunea Protectia mediului. Prin intermediul acestuia, au fost amplasate cosuri pentru colectarea selectiva a deseurilor in Academia de Stiinte Economice din Bucuresti, programul fiind in curs de implementare si in alte trei universitati din tara.

La editia din acest an au fost inscrise in competitie 115 proiecte, de catre 74 de organizatii neguvernamentale, 3 grupuri de initiativa si 3 persoane fizice. Valoarea fondurilor atrase de proiectele implementate in anul 2007 se ridica la 7,9 milioane de euro. O parte din proiecte au fost realizate prin auto-finantare si prin intermediul voluntarilor, insa majoritatea proiectelor au fost implementate prin intermediul finantarilor de la companii si de la sectorul public. Gala Societatii Civile este, in fiecare an, un bun prilej pentru implementatorii de proiecte sociale sa intalneasca companii finatatoare si institutiile publice, interesate sa investeasca in rezolvarea problemelor sociale.

Citeste articolul integral pe Corporatenews.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.