Odata cu expansiunea Internetul prin cresterea numarului de utilizatori in toate colturile lumii, au aparut si tot felul de metode prin care unii incearca sa profite de naivitatea altora pentru a le fura banii.
  • Metoda nigeriana
Aceste escrocherii isi au originea in tari din lumea a treia, de unde vine si numele acestei metode. Atacurile proveneau initial de la retele de calculatoare localizate in Nigeria, de unde erau trimise zeci de mii de email-uri catre diferite adrese din SUA. Acum s-au raspandit in toata lumea.
  • Metoda site-ului clonat
A doua cea mai intalnita frauda facuta pe internet este phishingul. Escrocii creeaza site-uri asemanatoare celor autentice ale bancilor, de exemplu, cu mici modificari ale adreselor. Se trimit apoi email-uri cu link-uri catre aceste site-uri pentru a ti se solicita in numele bancii sa faci diferite operatiuni. Odata accesat link-ul se deschide pagina clonata unde trebuie sa introduci date de identificare si date despre contul bancar.
  • Metoda inselatoriilor pe eBay

Dupa metoda nigeriana si cea a phishingului, s-au dezvoltat escrocheriile facute pe site-uri ca eBay. Sunt cel putin doua feluri de inselatorii care se fac pe eBay.
Retail jobs


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.