Dupa cateva decenii in care a tolerat evaziunea fiscala si a pompat bani imprumutati intr-un buget tot mai subred, guvernul de la Atena a inceput in cele din urma lupta cu evazionistii, pe care ii cauta inclusiv cu ajutorul...

După câteva decenii în care a tolerat evaziunea fiscală şi a pompat bani împrumutaţi într-un buget tot mai şubred, guvernul de la Atena a început în cele din urmă lupta cu evazioniştii, pe care îi caută inclusiv cu ajutorul aplicaţiei Google Earth.

Eforturile guvernului sunt conduse, din decembrie 2009, de o agenţie pentru combaterea criminalităţii financiare (SDOE), care a descoperit adevărata dimensiune a neregulilor din economia elenă, scrie publicaţia germană "Der Spiegel".

Astfel, numărul cazurilor depistate de evaziune fiscală în domeniul turismului a crescut de la 500, în iunie 2009, la 4.300 în iunie 2010. Numărul medicilor evazionişti depistaţi de autorităţi a crescut şi el, subit, de la 24, în mai 2009, la peste 4.000, în mai 2010.

Retail jobs

Despre autor:

Citeste articolul integral pe Evz.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.