Saptamana aceasta s-au implinit cinci ani de la activarea site-ului de file-sharing youtube.com, a carui prima denumire a fost „Me at the zoo“ („eu la gradina zoologica“). Site-ul a evoluat in timp, ajungand in prezent subsidi
Saptamana aceasta s-au implinit cinci ani de la activarea site-ului de file-sharing youtube.com, a carui prima denumire a fost „Me at the zoo“ („eu la gradina zoologica“).

Site-ul a evoluat in timp, ajungand in prezent subsidiara inde­pendenta a Google, dupa ce a fost achi­zitionat in 2006 pentru suma de 1,65 miliarde de dolari. YouTube are peste un miliard de vizualizari zilnic, dupa ce la momentul lansarii concura cu servicii similare oferite de Vimeo, Veoh si altii. Daca in 2007 veniturile com­paniei erau mentionate ca fiind „ne­ma­teriale“, in 2008 un articol din revista „Forbes“ sustinea faptul ca incasarile companiei erau estimate la apro­xi­ma­tiv 200 de milioane de do­lari, aratand astfel cresterea importan­tei veni­tu­ri­lor din publicitate on-line.

Citeste articolul integral pe Financiarul.comTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.