Regulile de creditare practicate de fiecare banca fac diferenta la acordarea împrumuturilor garantate de stat, în conditiile în care toate împrumuturile au costuri similare. O familie formata din doua persoane are nevoie de venituri de cel putin 2.400 de lei (583 de euro) pentru a contracta un împrumut în valoare de 66.500 de euro, potrivit raspunsurilor primite de Capital de la sase banci înscrise în programul Prima Casa. Acesta este ...
Regulile de creditare practicate de fiecare bancă fac diferenţa la acordarea împrumuturilor garantate de stat, în condiţiile în care toate împrumuturile au costuri similare.

O familie formată din două persoane are nevoie de venituri de cel puţin 2.400 de lei pentru a contracta un împrumut în valoare de 66.500 de euro, potrivit răspunsurilor primite de Capital de la şase bănci înscrise în programul Prima Casă. Acesta este venitul minim cu care poate fi obţinut un împrumut la UniCredit Țiriac, alte bănci solicitând venituri mai mari pentru aceeaşi sumă. Raiffeisen Bank, de exemplu, solicită un venit de cel puţin 3.600 de lei (circa 870 de euro) pentru un credit de 66.500 de lei. Calculele sunt făcute pentru o familie care nu mai are de rambursat alte credite sau care rămâne cu astfel de sume în buzunar după achitarea ratelor lunare la celelalte împrumuturi.
Retail jobs


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Capital.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.