Vanzarile de echipamente IT vor avea anul acesta un avans mo­dest in Romania, care nu poate re­cupera declinul de anul tre­cut, arata un studiu publicat de com­pania de analiza Business Monitor International. Astfel, in pofida cresterii van­zarilor de PC-uri de 32% in prima ju­ma­tate a anului, piata totala de hardware va creste numai cu 2%.
Anul acesta, vanzarile de echipa­men­te hardware se vor ridica in Romania la 713 mil. dolari, estimeaza oficialii Busi­ness Monitor International. Fata de anul trecut, avansul pe vanzari hardware va fi de numai 2%, arata analistii, evolutie insuficienta pentru a recupera declinul de anul trecut. Potrivit Business Monitor International, piata romaneasca de hard­ware a avut anul trecut o valoare de 699 mil. dolari, la jumatate fata de 2008. Cresterea pe segmentul hardware este explicata de compania de analiza de bugetele mai mari pentru cheltuielile IT in anul acesta, si mai cu seama de avansul pietei de PC-uri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.