BenQ, cel mai important furnizor de proiectoare bazate pe tehnologia DLP estimeaza ca evolutia vanzarilor de acest tip de produse in 2011 este legata de cresterea vanzarilor catre zona de business, de dezvoltarea segmentului aferent zonei home-video, dar si de dezvoltarea rapida a segmentului educational

Acest ultim segment reprezinta deja la ora actuala aproximativ 10-12% din vanzarile de proiectoare inregistrate de BenQ pe piata locala.

Conform estimarilor BenQ, o posibila crestere a pietei de proiectoare in 2011, ar putea fi influentata de asemenea de penetrarea inca scazuta a acestui tip de dispozitive in special catre sectorul educational, dar si de un posibil val de inlocuire a proiectoarelor vechi, trend deja vizibil in celelalte tari europene.

“Putem observa o crestere de 10-15% la nivel mondial pe piata de proiectoare. Aceasta crestere este in general sustinuta de evolutia sectorului educational, urmat apoi de cel business si apoi de cel aferent zonei de home-entertainment. Dintre acestea, zona educationala ar putea fi principalul motor al cresterii pietei locale de profil cu un procent intre 20-25%” declara Dragos Salamac, Team Leader BenQ pentru Romania.

Retail jobs

Conform estimarilor BenQ, chiar si in cazul in care conditiile bugetare din 2011 vor fi similare, exista posibilitatea sa observam o crestere de pana la 10%, pe segmentul de proiectoare destinat zonei educationale. Pe de alta, parte, daca accesul la sursele de finantare fie ele de la bugetul local sau de stat sau din accesarea fondurilor europene va creste, atunci este posibil sa vedem o evolutie de 30-40% pe segmentul proiectoarelor pentru educatie.

“Evolutia importanta pe care o asteptam din aceasta zona este legata si de lansarea pe piata a unor solutii interactive de tipul Point Draw, care vin cu softuri dedicate si care nu necesita cumpararea unor table interactive. Daca un pachet clasic compus dintr-o tabla interactiva+proiector+soft are un cost intre 2500-4000 de Euro, acum putem oferi scolilor solutii similare la preturi de aproximativ 1500 Euro” a adaugat reprezentantul BenQ.

Citeste si:
BenQ lanseaza 25 de produse noi in Romania
BenQ lanseaza 25 de produse...

In ceea ce priveste comportamentul de consum al cumparatorilor de proiectoare reprezentantii BenQ observa doua mari categorii de cumparatori, una care alege cele mai ieftine produse si o alta care analizeaza produsele existente pe piata, compara caracteristicile tehnice, iar dupa ce au luat o decizie de cumparare asteapta o oferta speciala sau promotie pentru a-si achizitiona respectivul produs.

In zona de educatie, se asteapta ca scaderea preturilor, alaturi de cresterea performantelor, a usurintei in utilizare si a costurilor mici de intretinere sa fie argumentele castigatoare pentru BenQ. Un alt avantaj mentionat de liderul pietei de proiectoare este legat de folosirea tehnologiei DLP care permite pastrarea nealterata a culorilor si a luminozitatii pentru perioade lungi de timp, fapt ce creste durata de viata a acestor produse.

Citeste si:
BenQ a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 40% in 2010
BenQ a inregistrat o crestere...

O alta caracteristica specifica anului acesta a fost de asemenea modificarea zonelor care genereaza vanzari. Daca acum cativa ani vanzarile de proiectoare catre companii reprezentau aproape 100%, la ora actuala, proportia acestora a scazut la undeva peste 50%, 10-12% dintre vanzari fiind generate de catre segmentul educational, iar restul fiind acoperit in mare parte de zona de home-entertainment.

In ceea ce priveste cele mai vandute produse anul acesta de catre BenQ, cele mai multe proiectoare au fost de tip MP515 si MP525p, in timp ce dupa lansarea noilor modele MS510 si MX511 s-a putut observa o orientare catre acest tip de dispozitive, datorita performantelor tehnice superioare si a pretului accesibil.

La ora actuala, in oferta BenQ se gasesc proiectoare cu pretul intre 1.400 RON si 30.000 RON, in functie de specificatiile tehnice pe care produsul le ofera, dar si destinatia pentru care respectivul produs a fost conceput.

Citeste si:
BenQ, plus de 40% la vanzari in H1 2010
BenQ, plus de 40% la vanzari...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.