Comisia Europeana ancheteaza pentru a vedea daca IBM a facut abuz de pozitie dominanta pe piata computerelor de tip "mainframe", calculatoare de mare putere folosite in companiile importante pentru operatiuni complexe, precum statistica si procesare de tranzactii financiare, anunta site-ul CE. Sunt deschise doua anchete separate, iar IBM e acuzata ca pune piedici concurentei fortand beneficiarii sa utilizeze atat soft cat si hard IBM si nedand unor clienti acces la piese de schimb pe

Comisia Europeana ancheteaza pentru a vedea daca IBM a facut abuz de pozitie dominanta pe piata computerelor de tip "mainframe", calculatoare de mare putere folosite in companiile importante pentru operatiuni complexe, precum statistica si procesare de tranzactii financiare, anunta site-ul CE. Sunt deschise doua anchete separate, iar IBM e acuzata ca pune piedici concurentei fortand beneficiarii sa utilizeze atat soft cat si hard IBM si nedand unor clienti acces la piese de schimb pe care acestia nu le pot obtine din alta parte.

Exista doua anchete separate: una deschisa in urma plangerilor facute de doi producatori de soft: T3 si Turbo Hercules si alta deschisa dupa ce Comisia s-a autosesizat.

IBM e acuzata ca forteaza beneficiarii sa foloseasca atat soft pentru mainframe cat si hardware IBM si ca nu da sansa concurentei sa-si faca simtita prezenta pe piata computerelor complexe fiindca "leaga" de hardware sistemele de operare pentru mainframe.

Retail jobs

Despre autor:

Citeste articolul integral pe Economie.hotnews.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.