CorporateNews5 Iulie 201010:26

Lectura de un minut

In 2002, Andrew Robinson, redactor al suplimentului academic al cotidianului britanic Times, scria in cartea sa, “Limbaje pierdute”, ca “descifrarea arheologica a mesajelor necesita o sinteza intre logica si intuitie… de care computerele nu dispun si, probabil, nici n-ar avea cum sa dispuna”. Si iata ca specialistii in cibernetica au luat foarte in serios afirmatia [...]
In 2002, Andrew Robinson, redactor al suplimentului academic al cotidianului britanic Times, scria in cartea sa, “Limbaje pierdute”, ca “descifrarea arheologica a mesajelor necesita o sinteza intre logica si intuitie… de care computerele nu dispun si, probabil, nici n-ar avea cum sa dispuna”.

Si iata ca specialistii in cibernetica au luat foarte in serios afirmatia lui Robinson si il contrazic cu probe: Regina Barzilay, profesor asociat la MIT in cadrul departamentului de Stiinta a Computerelor si Inteligentei Artificiale, Ben Snyder, un student al MIT, si Kevin Knight de la Universitatea California de Sud, vor prezenta luna viitoare, in cadrul intalnirii anuale a Asociatiei Lingvisticii Computationale din Suedia, un studiu privind un nou sistem care a descifrat in numai cateva ore o buna parte din ugaritica, o limba semitica. In plus
, i-a ajutat pe cercetatori sa descifreze vreo opt limbi stravechi care erau inainte o provocare prea mare pentru puterile umane.

Citeste articolul integral pe Feedproxy.google.comTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.