Desi in 2009 economia intra in recesiune, iar sectorul privat se ajusta puternic, angajatii din unele institutii ale Statului au continuat sa incaseze lefuri considerabile. Statul a cheltuit 1,17 miliarde lei doar pentru salarii in 10 institutii...

Desi in 2009 economia intra in recesiune, iar sectorul privat se ajusta puternic, angajatii din unele institutii ale Statului au continuat sa incaseze lefuri considerabile. Statul a cheltuit 1,17 miliarde lei doar pentru salarii in 10 institutii ierarhizate in functie de castigul salarial mediu brut si stimulentele primite anul trecut.

* Salariul mediu brut incasat de angajatii de la Curtea Constitutionala anul trecut este de 5.747 de lei pe luna, iar institutia nu a beneficiat in 2009 de fonduri suplimentare pentru acordarea de stimulente angajatilor.

* Castigul mediu brut incluzand stimulentele de la Ministerul Public a fost in 2009 de 6.004 lei pe luna, institutia utilizand un fond de salarii de peste 372 milioane lei.

* Pe de alta parte, la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintelor castigul salarial mediu brut a fost de 6.125 lei pe luna anul trecut, institutia optand pentru neacordarea de stimulente financiare.

Retail jobs

* Persoanele din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii au incasat in 2009 cele mai mari castiguri din randul institutiilor publice, castigul salarial mediu brut al acestora fiind de 9.771 lei pe luna.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Wall-street.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.