Dupa succesul obtinut cu vinul ENIRA, produs in Bulgaria la Bessa Valley, WineRo adauga in portofoliul sau un alt succes: vinul ALIRA un produs realizat dincoace de Dunare, la Aliman, Dobrogea. Vinul este un Merlot din 2009, produs intr-o cantitate limitata de doar 45.000 de sticle si va fi scos pe piata in noiembrie 2010.

Ca si in cazul vinurilor ENIRA, si ALIRA poarta semnatura oenologului Marc Dworkin. Nume cu rezonanta in lumea vinului, Dworkin are in CV pe langa renumitii producatori din Franta precum Benjamin et Edmond de Rothschild din Bordeaux, Chateau Larmande, Grand Cru Classe de Saint-Emilion, Château Bellefont Belcier, Grand Cru Classé de Saint Emilion, si 4 vinuri ENIRA cotate de Robert Parker (maximum 89 puncte!).

„ALIRA Merlot 2009 are personalitate, corpolenta, fructuozitate si, cel mai important, este un vin echilibrat, prietenos, usor de baut, un vin gandit pentru consumator. ALIRA va putea fi savurat cu placere in orice moment al zilei, nu neaparat asociat cu preparate culinare. Inca din primul an ne-am propus sa oferim romanilor un vin ce are un raport calitate pret foarte bun. Dupa lansare vom avea pe piata un produs incadrat in segmentul superpremium, prin prisma calitatii, la un pret intalnit in acest moment la produsele de inceput al segmentului premium” – Marc Dworkin, oenolog WineRo

„Pentru a obtine acest vin de calitate, pana acum WineRo a facut investitii de 2,5 milioane Euro pentru achizitia si plantarea a 80 de hectare de teren la Aliman, in judetul Constanta. Aici WineRo cultiva soiul romanesc Feteasca Neagra si soiurile internationale Merlot si Cabernet Sauvignon. De asemenea, am obtinut finantare din fonduri UE pentru proiectul ”Infiintare Crama, Comuna Rasova, judetul Constanta”. Valoarea totala a proiectului este de 4,7 milioane Euro, din care 2 milioane de Euro reprezinta finantare nerambursabila, iar 2,7 milioane Euro reprezinta co-finatarea pentru constructia cramei. Astfel, valoarea investitiei va ajunge la peste 7 milioane de Euro. Sunt convins ca prin experienta ALIRA va vom provoca sa ne intrebati cand lansam urmatorul vin.” – Ghenadie Bobeica, Administrator WineRo

Retail jobs

Societatea WineRo SRL a fost infiintata in anul 2006 de Dr. Karl-Heinz Hauptmann (co-fondator al companiei ECM in Cehia si fost Director al Merrill Lynch London). Societatea are sediul in Bucuresti, iar podgoria a fost infiintata in 2007-2008 in localitatea Aliman, judetul Constanta. Suprafata totala este de 80 ha si este cultivata cu soiurile: Merlot, Cabernet Sauvignon si Feteasca Neagra.

Anterior plantatiei din Romania, in 2001 a inceput povestea podgoriei Bessa Valley situata in Bulgaria. Vinurile produse de Bessa Valley sub gama ENIRA sunt apreciate atat in tara de origine, cat si in alte tari unde sunt exportate (Germania, Austria, Cehia, Luxembourg, Marea Britanie, Elvetia si China, Coreea de Sud, Japonia si Taiwan).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.