Grigore Horoi, presedintele Agricola Bacau, unul dintre principalii jucatori din industria carnii de pui, cu afaceri de circa 413 mil. lei in 2009 (97,6 mil. euro), si-a bugetat pentru acest an o crestere de 17% a business-ului, subliniind in acelasi...

Grigore Horoi, presedintele Agricola Bacau, unul dintre principalii jucatori din industria carnii de pui, cu afaceri de circa 413 mil. lei in 2009, si-a bugetat pentru acest an o crestere de 17% a business-ului, subliniind in acelasi timp ca administrarea deficitara a crizei ar putea sa duca la disparitia partiala a industriei avicole din Romania, asa cum s-a intamplat cu industria cresterii porcinelor in anii ’97 - ’98.

Toate categoriile de produse ale grupului Agricola Bacau au inregistrat in 2009 cresteri la nivelul cifrelor de afaceri, respectiv: carne de pui - + 30%, preparate fierte afumate - + 8%, salamuri crude uscate - + 48%, semipreparate si produse pre-gatite - + 20%, oua de consum - +27%. Agricola International Bacau, cea mai mare companie din cadrul grupului, a inregistrat o cifra de afaceri de 304 milioane lei, cu 12,6% mai mult comparativ cu nivelul inregistrat in 2008, respectiv 270 milioane lei.

Retail jobs

Totodata, in 2009 Agricola Bacau a trecut printr-un program de restructurare a afacerii - si-a structurat activitatile pe unitati de afaceri care au propria lor forta de vanzari si gestioneaza relatiile cu firmele grupului, dar si cu ceilalti clienti.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Wall-street.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.