Ţigarile se vor scumpi de la 1 ianuarie, odata cu cresterea accizelor cu 10 euro si actualizarea cursului de schimb, a declarat Gilda Lazar, director corporate affairs la JTI Romania. Ea spune ca taxele au ajuns sa acopere peste 80 la suta din pretul tutunului, iar piata neagra prinde tot mai mult teren.

Tigarile se vor scumpi de la 1 ianuarie, odata cu cresterea accizelor cu 10 euro si actualizarea cursului de schimb, a declarat Gilda Lazar, director corporate affairs la JTI Romania. Ea spune ca taxele au ajuns sa acopere peste 80 la suta din pretul tutunului, iar piata neagra prinde tot mai mult teren.

Tigarile s-au scumpit in acest an cu peste 30 la suta. Cresterea preturilor vine pe fondul cresterii accizelor.

"Tutunul se scumpeste gradual in mai multe etape pentru ca anul acesta am avut doua cresteri mari de acciza, 14 euro deja. De la 1 ianuarie se schimba si cursul la care se schimba acciza, ceea ce inseamna o influenta in pret de 14,2%", explica Gilda Lazar, director JTI Romania.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Money.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.