Rompetrol Rafinare, parte a grupului Rompetrol, a investit pana acum 234 milioane de dolari dintr-un total estimat la peste 377 milioane de dolari, fonduri care sunt alocate cresterii capacitatii de procesare a rafinariei Petromidia.

In urma investitiei, capacitatea de procesare a rafinariei Petromidia va creste de la 3,8 milioane de tone la peste 5 milioane de tone de materie prima.

"Vom ajunge cea mai moderna rafinarie din regiunea Marii Negre", a afirmat Saduokhas Meraliyev, CEO-ul Rompetrol, intr-o conferinta de presa la rafinaria Petromidia din Navodari.

Programul de crestere a capacitatii de procesare, initiat in 2006, trebuia sa se incheie anul trecut, dar termenul de finalizare a fost prelungit pentru primul trimestru din 2012, cand vor fi integrate in procesul de productie alte trei noi instalatii, potrivit informatiilor oficialilor.

Citeste si:
Energie pentru întreaga zi! 4 băuturi care pot face minuni pentru...
Energie pentru întreaga zi! 4...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.