CorporateNews17 Ianuarie 201110:15

Lectura de un minut

Filialele de furnizare ale Electrica SA sunt in mare dificultate financiara si risca sa intre in insolventa, din cauza datoriilor CFR.
"Filialele noastre de furnizare - Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord - au de recuperat de la companiile CFR datorii in valoare totala de circa 170 milioane de euro. Companiile CFR nici macar factura la zi nu si-o platesc. Energia nu este platita nici macar de magazinele deschise in spatiile lor. Filialele Electrica de furnizare cumpara si platesc energia electrica pentru CFR in avans, dar nu au voie sa sisteze curentul nici macar la aceste magazine sau la sediile CFR. Acum am ajuns in situatia ca aceste datorii sa ne ingroape companiile de furnizare, iar Guvernul nu a adoptat nicio solutie pentru deblocarea situatiei", a declarat Ioan Folescu, directorul general al Electrica SA.

Acesta a precizat ca s-ar putea ca in primavara, dupa auditarea rezultatelor financiare pe 2010 ale companiilor de furnizare din cadrul Electrica, auditorii sa le declare insolvente. Ca sa nu se ajunga la aceasta situatie, statul ar trebui sa asigure CFR plata a minim 200 de milioane de lei pentru datoriile catre filialele Electrica.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.