Furturile de energie din Romania ating anual circa 300 de milioane de euro. Suma este una considerabila in conditiile in care ea depaseste cu mult chiar si profitul brut din 2009 al uneia dintre cele mai mari companii de distributie.

In cazul Enel Distributie Muntenia acest indicator se cifra, la sfarsitul anului precedent, la aproximativ 80 de milioane de euro. In fapt, 5% din consumul anual de energie electrica din Romania este reprezentat de furturi din retea.

Analistii din piata admit ca furtul este un fenomen. "Consumul propriu tehnologic reprezinta diferenta dintre cantitatea de energie achizitionata si ceea ce vand propriu-zis companiile de distributie. Aici sunt insumate pierderile. Iar furtul este una dintre componente. Eu il estimez la un nivel de 5-7% in functie de zona pe care o tranziteaza reteaua" a declarat Florin Marcu, directorul general al Sindserv.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.