Grupul Petrom a încheiat primul semestru al acestui an cu un profit net de 1,526 miliarde lei, de 4,6 ori mai mare fata de cel din perioada similara a anului trecut, care s-a cifrat la 331 milioane lei, conform datelor furnizate de companie.Agentia Nationala de Presa - Agerpres
Grupul Petrom a încheiat primul semestru al acestui an cu un profit net de 1,526 miliarde lei, de 4,6 ori mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut, care s-a cifrat la 331 milioane lei, conform datelor furnizate de companie.

Vânzările companiei au crescut în primele şase luni din 2010 cu 14 la sută faţă de perioada ianuarie-iunie 2009, până la 8,343 miliarde lei. În trimestrul al doilea, profitul net al companiei a fost de 719 milioane lei, în uşoară scădere comparativ cu cel din trimestrul anterior, de 807 milioane lei. 'Pe parcursul trimestrului al doilea din 2010 am continuat să obţinem rezultate foarte bune, în pofida deteriorării cererii pe piaţă, datorită disciplinei financiare, managementului strict al costurilor şi optimizării operaţionale', a afirmat Mariana Gheorghe, directorul general executiv al companiei. Rezultatele din primele şase luni ale anului 2010 au fost considerabil mai mari faţă de nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă din 2009, datorită preţului favorabil la ţiţei şi managementului strict al costului. Preţul ţiţeiului Ural a fost cu 49 la sută mai mare comparativ cu primele şase luni din 2009.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Doingbusiness.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.