Autoritatile romane vor sa construiasca si sa implementeze o instalatie de captare, transport si stocare a emisiilor de dioxid de carbon la una din termocentralele pe lignit din cadrul gigantului energetic Electra, instalatie ce ar putea fi functionala in 2015, potrivit datelor transmise NewsIn.

Autoritatile romane vor sa construiasca si sa implementeze o instalatie de captare, transport si stocare a emisiilor de dioxid de carbon la una din termocentralele pe lignit din cadrul gigantului energetic Electra, instalatie ce ar putea fi functionala in 2015.

"Constructia acestei instalatii nu va incepe mai tarziu de 2012, in cazul in care se va inchide pachetul de finantare, pentru ca in 2015 trebuie sa fie in exploatare comerciala.

Proiectul va fi realizat etapizat demarand cu pregatirea temeinica a siturilor de stocare si lucrand in paralel la partea de captare si la reteaua de transport CO2", potrivit datelor transmise Agentiei NewsIn de Ministerul Economiei.

Citeste si:
Rafila: ”Vom ajunge la o situație mult mai gravă decât până acum”
Rafila: ”Vom ajunge la o...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Citeste articolul integral pe Feedproxy.google.comTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.