Transportatorul national de electricitate, Transelectrica, va incepe de luni, 31 mai, testele de punere in functiune a celor 70 de turbine instalate de grupul ceh CEZ in localitatea Fantanele si care fac parte din prima etapa a celui mai mare parc eolian pe uscat din Europa, ce va avea in final 600MW, informeaza NewsIn.

Transportatorul national de electricitate, Transelectrica, va incepe de luni, 31 mai, testele de punere in functiune a celor 70 de turbine instalate de grupul ceh CEZ in localitatea Fantanele si care fac parte din prima etapa a celui mai mare parc eolian pe uscat din Europa, ce va avea in final 600MW.

"De luni, vom incepe, impreuna cu CEZ, testele de punere in functiune a celor 70 turbine deja instalate (in comuna Fantanele din judetul Constanta, n.r.), la statia de la Tariverde", a declarat joi intr-o conferinta de presa directorul general adjunct al Transelectrica, Octavian Lohan.

Potrivit acestuia, statia de la Tariverde va asigura conectarea la Sistemul Energetic National pentru o capacitate instalata de peste 2.000 MW.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Feedproxy.google.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.