Compania Transgaz a decis suplimentarea cantitatii de gaze naturale importate din Rusia cu un milion de metri cubi, ajungandu-se astfel la aproximativ 10 milioane metri cubi de gaze, in conditiile in care consumul a crescut cu aproape 19% fata de cel...
Compania Transgaz a decis suplimentarea cantitatii de gaze naturale importate din Rusia cu un milion de metri cubi, ajungandu-se astfel la aproximativ 10 milioane metri cubi de gaze, in conditiile in care consumul a crescut cu aproape 19% fata de cel din urma cu doua saptamani.

"Noi am luat in considerare inca de saptamana trecuta marirea importurilor de gaz de la rusi. Sigur, in masura in care s-au gasit cantitati disponibile in sistemul de transport, ele s-au acordat. Astazi se importa cam 10 milioane metri cubi, cu un milion mai mult decat ieri. Daca am avea mai multe gaze, conditiile ar fi mult mai bune, dar suntem in stare sa gestionam sistemul, nu au aparut probleme deosebite. Presiunile de intrare in statiile de predare a marilor localitati sunt la limita permisa de alimentare cu gaze”, a anuntat directorul general adjunct al Transgaz, Ioan Rusu.

Citeste articolul integral pe Wall-street.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.