Casa de avocatura Wolf Theiss a participat la dezbaterea „Green Energy in Romania”, conferinta ce si-a propus sa analizeze oportunitatile pe care le ofera Romania in sectorul producerii si implementarii de proiecte de energie regenerabila, se arata intr-un comunicat. Conferinta a fost organizata de WolfTheiss si The Diplomat impreuna cu Monsson Group si Continental Wind Partners.

Conferinta a avut loc pe 13 octombrie la Bucuresti, reunind reprezentanti ai celor mai importante companii din domeniul energetic, care au dezbatut intr-un cadru informal atat posibilele directii de dezvoltare a sectorului green energy, cat si oportunitatile oferite de piata din Romania pentru investitorii de profil. Bryan Jardine, Managing Partner al casei de avocatura WolfTheiss, a moderat forumul in calitate de consultant specialist pe probleme de green energy.

In prima parte a forumului, vorbitorii au analizat caracteristicile cadrului legislativ romanesc in ceea ce priveste sectorul energetic in general si cel al energiei regenerabile in special, evaluand felul in care acesta integreaza directiile Uniunii Europene de siguranta energiei si protectia mediului. Astfel, au fost analizate nevoile reale de green energy in Romania si discutate problemele asimilarii energiei regenerabile in contextul sistemului energetic romanesc.

In cea de a doua sesiune de dezbateri s-au evaluat oportunitatile pe care piata din Romania le ofera investitorilor din sector. Vorbitorii au recunoscut potentialul remarcabil pe care tara noastra il are in generarea de green energy si au incercat sa determine un interval de timp realist de dezvoltare a unor proiecte relevante. De asemenea, discutiile au realizat o paralela intre energia clasica si sursele de energie alternativa, luand in considerare factori precum conservarea energiei, eficienta tipurilor de energie sau utilizarea combustibililor alternativi.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Concluziile dezbaterilor s-au referit la necesitatea integrarii surselor de energie alternativa in strategia de dezvoltare pe termen mediu si lung a sistemului energetic romanesc, precum si la crearea mecanismelor financiare si de infrastructura specifice. Astfel, participantii au trecut in revista posibilitatile de finantare a proiectelor de green energy, caracteristicile si provocarile managementului financiar in domeniu si interesul manifestat de fondurile de investitii in astfel de proiecte.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Corporatenews.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.