Compania germana PCC SE, actionar minoritar la combinatul chimic Oltchim, a depus in instanta pe data de 5 octombrie o cerere de anulare a aprobarii si interzicere a emiterii de catre EximBank a unei garantii de stat pentru Oltchim in valoare de...
Compania germana PCC SE, actionar minoritar la combinatul chimic Oltchim, a depus in instanta pe data de 5 octombrie o cerere de anulare a aprobarii si interzicere a emiterii de catre EximBank a unei garantii de stat pentru Oltchim in valoare de aproape 50 de milioane de euro.

Cererea inaintata Curtii de Apel Bucuresti are ca prim termen de judecata pe data de 19 martie 2010. PCC cere curtii sa interzica acordarea garantiei catre Oltchim, pe motiv ca aceasta ar reprezenta ajutor de stat ilegal. Compania germana solicita Curtii sa anuleze decizia Comitetului Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurati de aprobare a acordarii de catre banca a garantiei de 49,6 milioane de euro, sa oblige
Comitetul sa emita o noua decizie prin care sa respinga cererea facuta de Oltchim privind acordarea unei garantii de stat, intrucat solicitarea nu indeplineste cerintele impuse de schema de ajutoare de stat si sa interzica EximBank sa incheie conventii de garantare cu bancile comerciale, deoarece aceasta ar reprezenta in fapt implementarea unui ajutor de stat ilegal.
Retail jobs


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Wall-street.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.