Combinatul ArcelorMittal Galati isi va restrange activitatea in perioada urmatoare, patronatul preconizand o productie maxima de 3 milioane de tone de otel pe an pana in 2012, informeaza Wall-Street.

"Din cauza ca masura intrarii in concediu fortat de zece zile pana la sfarsitul lunii februarie nu satisface din punct de vedere al reducerii costurilor, patronatul propune trei variante. Prima e concediul negativ, adica oamenii sa ia zece zile de concediu in contul anului 2010. A doua varianta prevede intrarea tuturor salariatilor in somaj tehnic prin rotatie, cu acordarea a 75% din salariu si a sporului de vechime, cu exceptia angajatilor din Uzina Cocsochimica, Laminorul de Tabla Groasa 2 si Laminorul de Benzi la Cald. A treia optiune prevede pastrarea salariatilor la munca si intocmirea unui program de lucru de patru zile pe saptamana pentru circa 7.000 de oameni care lucreaza numai dimineata, pentru care week-end-ul sa inceapa vineri", a afirmat liderul sindical, Gheorghe Tiber.


Despre autor:

Citeste articolul integral pe Wall-street.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.