Conform unui comunicat de presa remis redactiei CorporateNews, in luna august 2008, OMV a demarat productia in campurile de gaze Strasshof si Ebenthal, din Bazinul Vienei.

Astfel, OMV se apropie de obiectivul fixat: cresterea productiei interne de gaze cu aproximativ 20% pana in 2010. Dezvoltarea campurilor de la Strasshof si Ebenthal, in valoare totala de 210 milioane euro, a inceput inca din 2005. Prin investitii cumulate de 500 milioane euro in proiecte locale de explorare si productie derulate in 2008 si 2009, OMV a contribuit semnificativ la siguranta aprovizionarii energetice pe termen lung a Austriei.

Helmut Langanger, membru al Comitetului Executiv al OMV, responsabil cu activitatea de Explorare si Productie, a declarat:

"Prin activitatile desfasurate la nivel local, OMV are o contributie importanta la aprovizionarea cu energie a Austriei. Avand in vedere faptul ca explorarea de petrol si gaze din Austria devine din ce in ce mai dificila, majoritatea campurilor fiind mature, ma bucur ca am reusit o crestere a productiei interne in ultimii ani prin investitii substantiale, prin folosirea celor mai noi tehnologii si a expertizei de specialitate. Sunt increzator, asadar, ca vom reusi o crestere a productiei interne cu aproximativ 20% pana in 2010”

Citeste si:
Alimente pe care le-ai crezut sănătoase, dar de fapt îți...
Alimente pe care le-ai crezut...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Recenta demarare a productiei la Strasshof si Ebenthal constituie un pas important pentru OMV Austria Exploration & Production GmbH in perspectiva cresterii productiei zilnice actuale, de circa 40.000 bep/zi, cu aproximativ 20% pana in 2010. Productia de gaze a celor doua campuri alimenteaza reteaua din Austria.

De la descoperirea sondei de la Strasshof, in 2005, OMV a mai forat alte patru sonde, rezervele de gaze fiind estimate la aproximativ 4 miliarde metri cubi (25 milioane bep). Mai mult, a fost construita infrastructura de procesare a gazelor naturale, iar instalatia de tratare a gazelor naturale de la Aderklaa a fost extinsa. Investitia totala se ridica la 175 milioane euro. Intr-o prima faza, productia maxima de la Stasshof va fi de 650.000 metri cubi/zi (4.000 bep/zi), reprezentand 20% din productia interna de gaze a OMV.

Campul Ebenthal, cu rezerve totale de gaze de circa 1,5 miliarde metri cubi, a fost descoperit tot in 2005, necesitand investitii totale de 35 milioane euro. Dezvoltarea campului Ebenthal a inclus crearea infrastructurii pentru tratarea gazului si imbunatatirea statiei compresoare Auersthal. Pentru a conecta Ebenthal la statia compresoare a fost construita o conducta de 16 km. Ebenthal va atinge capacitatea maxima de 500.000 metri cubi/zi (3.000 bep/zi) in septembrie 2008, reprezentand 15% din productia interna de gaze a OMV.

Citeste si:
Mâncăruri și băuturi pe care trebuie să le consumați pentru a avea...
Mâncăruri și băuturi pe care...

Citeste articolul integral pe Corporatenews.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.