26 August 2008 , 14:47 in CorporateNews

Conform unui comunicat de presa remis redactiei CorporateNews, in luna august 2008, OMV a demarat productia in campurile de gaze Strasshof si Ebenthal, din Bazinul Vienei.

Astfel, OMV se apropie de obiectivul fixat: cresterea productiei interne de gaze cu aproximativ 20% pana in 2010. Dezvoltarea campurilor de la Strasshof si Ebenthal, in valoare totala de 210 milioane euro, a inceput inca din 2005. Prin investitii cumulate de 500 milioane euro in proiecte locale de explorare si productie derulate in 2008 si 2009, OMV a contribuit semnificativ la siguranta aprovizionarii energetice pe termen lung a Austriei.

Helmut Langanger, membru al Comitetului Executiv al OMV, responsabil cu activitatea de Explorare si Productie, a declarat:

"Prin activitatile desfasurate la nivel local, OMV are o contributie importanta la aprovizionarea cu energie a Austriei. Avand in vedere faptul ca explorarea de petrol si gaze din Austria devine din ce in ce mai dificila, majoritatea campurilor fiind mature, ma bucur ca am reusit o crestere a productiei interne in ultimii ani prin investitii substantiale, prin folosirea celor mai noi tehnologii si a expertizei de specialitate. Sunt increzator, asadar, ca vom reusi o crestere a productiei interne cu aproximativ 20% pana in 2010”

Recenta demarare a productiei la Strasshof si Ebenthal constituie un pas important pentru OMV Austria Exploration & Production GmbH in perspectiva cresterii productiei zilnice actuale, de circa 40.000 bep/zi, cu aproximativ 20% pana in 2010. Productia de gaze a celor doua campuri alimenteaza reteaua din Austria.

De la descoperirea sondei de la Strasshof, in 2005, OMV a mai forat alte patru sonde, rezervele de gaze fiind estimate la aproximativ 4 miliarde metri cubi (25 milioane bep). Mai mult, a fost construita infrastructura de procesare a gazelor naturale, iar instalatia de tratare a gazelor naturale de la Aderklaa a fost extinsa. Investitia totala se ridica la 175 milioane euro. Intr-o prima faza, productia maxima de la Stasshof va fi de 650.000 metri cubi/zi (4.000 bep/zi), reprezentand 20% din productia interna de gaze a OMV.

Campul Ebenthal, cu rezerve totale de gaze de circa 1,5 miliarde metri cubi, a fost descoperit tot in 2005, necesitand investitii totale de 35 milioane euro. Dezvoltarea campului Ebenthal a inclus crearea infrastructurii pentru tratarea gazului si imbunatatirea statiei compresoare Auersthal. Pentru a conecta Ebenthal la statia compresoare a fost construita o conducta de 16 km. Ebenthal va atinge capacitatea maxima de 500.000 metri cubi/zi (3.000 bep/zi) in septembrie 2008, reprezentand 15% din productia interna de gaze a OMV.

Citeste articolul integral pe Corporatenews.roTe-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului OMV consolideaza aprovizionarile in Austria prin cresterea productiei de gaze.